Plotten groter dan L0

Arkey 7 (t/m versie 7.1) zonder een specifieke werkmethodiek.
(Arkey versie 7.2 is ingebouwd in Arkey versie 8)
Forumregels
godaddy web statistics
De algemene forumregels zijn na te lezen via deze link.

Uitleg:
Hoe kan je eenvoudig een afbeelding plaatsen in een bericht:
- Houd SHIFT-toets ingedrukt en KLIK HIER
- Kopieer de "Thumbnail voor Forum (1)" link die na het uploaden wordt gegeven bij de keuzeopties
- Plaats die link in je forumbericht.

Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 03 mei 2011 09:51

Beste Arkey gebruikers,

Het komt bij ons wel eens voor dat onze plotbladen groter zijn dan L0, het maximale formaat dat aan te sturen is binnen Arkey. Nu kunnen wij wel een schaalfactor -2 (ipv -1) aan de plot meegeven en dan 200% vergroten tijdens het plotten, maar dan komen de lettertypes er niet mooi uit. Ook heeft een PDF bestand van de plot geen werkelijke schaal meer.

Hebben jullie tips om dit op een nette manier op te lossen. Of is misschien het L0 formaat in een bestand aan te passen?
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor mverbeek » 03 mei 2011 10:36

waarom zou je groter willen printen dan een L0?
Avatar gebruiker
mverbeek
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 06 jan 2008 17:13

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 03 mei 2011 10:48

mverbeek schreef:waarom zou je groter willen printen dan een L0?


Omdat het gebouw dat getekend moet worden 370meter lang is en deze 1:200 niet op een L0 past. De plattegrond opdelen in kleinere stukken is in deze fase niet wenselijk.
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor mverbeek » 03 mei 2011 14:37

dan kun je altijd nog overwegen om hem wel in 2-en te knippen, pdf maken en samenvoegen in Illustrator.
Avatar gebruiker
mverbeek
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 06 jan 2008 17:13

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor nescobar-a-lop-lop » 04 mei 2011 07:40

Een programma kopen van 800 euro en dan voor iets simpels als dit gebruiken?
spoor liever arkey aan dat arkplot gebeuren er eens uit te slopen. Al eens gekeken wat er in zo'n .ALP bestand staat? enkel de naam van de printer.
nescobar-a-lop-lop
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 maart 2010 14:19

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor mverbeek » 04 mei 2011 12:59

ik ga ervan uit dat de meeste bureau's wel een creative suite hebben draaien en dus standaard in huis hebben.
aan de andere kant is de printvoorziening in Arkey inderdaad erg beperkt. Ik snap enerzijds wel dat ze zich aan de standaard maximum formaten houden.
Avatar gebruiker
mverbeek
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 06 jan 2008 17:13

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor Arkborst » 04 mei 2011 13:09

1:250 plotten! :mrgreen:
Arkborst
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:36

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 04 mei 2011 13:12

Arkborst schreef:1:250 plotten! :mrgreen:


Jammer . . .
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 04 mei 2011 13:18

mverbeek schreef:dan kun je altijd nog overwegen om hem wel in 2-en te knippen, pdf maken en samenvoegen in Illustrator.


Dit is een mogelijkheid, maar vergt helaas wel een extra handeling. Wij zullen dit eens onderzoeken, mss is het mogelijk dit met een soort sjabloon te doen.
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor Sssttrak » 07 mei 2011 09:06

:idea: Afdrukken op een groter schaal naar een PDF, bijvoorbeeld 150%.
Vervolgens de PDF afdrukken het gewenst formaat, met een schaal van 150%.
Meest eenvoudige is om dit bij de plotterinstellingen aan te passen, de Océ driver ondersteunt verschaling mbt van hun driver.

Succes.
Sssttrak
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 04 apr 2008 08:25

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 27 sep 2011 15:47

Sssttrak schreef::idea: Afdrukken op een groter schaal naar een PDF, bijvoorbeeld 150%.
Vervolgens de PDF afdrukken het gewenst formaat, met een schaal van 150%.
Meest eenvoudige is om dit bij de plotterinstellingen aan te passen, de Océ driver ondersteunt verschaling mbt van hun driver.

Succes.


Dit werkt op zich wel, maar de lijnen worden vrij dik.

Is er geen slimmerik hier op het forum die weet waar je het formaat van L0 kan aanpassen?? Dan pak je het aan bij de bron.
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor Rene » 28 sep 2011 09:30

Het zwarte voorbeeldlijntje wijzigen is waarschijnlijk niet mogelijk.
Zie ook het topic:
viewtopic.php?f=11&t=47

mvg

Rene
Avatar gebruiker
Rene
Site Admin
 
Berichten: 277
Geregistreerd: 11 dec 2007 13:14

Re: Plotten groter dan L0

Berichtdoor marcel0305 » 28 sep 2011 09:44

Het papierformaat L0 kent Arkey/ASD ook, maar is inderdaad maximaal 1638x841mm. Ergens zal dit formaat gedefinieerd zijn in een bestand. Weet iemand of dit bestand aan te passen is, zodat je een "eigen" formaat in te geven is.
Eigenlijk zou Arkey naast de papierformaten A4 A3 A2 A1 A0 L0 een "user defined" moeten aangeven :idea:. Want Arkey is het enige programma dat ik ken, waarbij je papierformaat niet gerelateerd is aan de printer (bijv. PDF).
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50


Keer terug naar Arkey 7 - Algemeen

cron