handige repeteer komponenten? arkey 7

Hier plaats en vind je allerlei slimme componenten
Forumregels
godaddy web statistics
De algemene forumregels zijn na te lezen via deze link.

Uitleg:
Hoe kan je eenvoudig een afbeelding plaatsen in een bericht:
- Houd SHIFT-toets ingedrukt en KLIK HIER
- Kopieer de "Thumbnail voor Forum (1)" link die na het uploaden wordt gegeven bij de keuzeopties
- Plaats die link in je forumbericht.

handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 08 maart 2011 12:12

zijn er mensen die voor arkey 7 leuke patronen hebben, bijv. aanzicht dakpannen (diverse soorten),
of streeplijnen voor brandwerendheid
bijv. ---------30--------30-------30 etc. etc. etc.
etc. hebben en deze ook beschikbaar willen stellen voor anderen?
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor mverbeek » 08 maart 2011 16:36

lukt het je zelf niet? :P

kijk eens in de vmv-bieb onder patronen, staan er ook genoeg in!
Avatar gebruiker
mverbeek
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 06 jan 2008 17:13

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 08 maart 2011 16:40

mverbeek schreef:lukt het je zelf niet? :P

kijk eens in de vmv-bieb onder patronen, staan er ook genoeg in!



http://www.archblocks.com/archblocks-ca ... h-patterns
etc. etc. ik laat nu eenmaal liever het wiel door anderen uitvinden, vooral als het een ingewikkeld wiel is :mrgreen:

maar de (ontbrekende) dakpannen uit de vmv-bieb staan dus wel in bovenstaande link

ok toegift heb dan toch nog wat moeite gedaan:

http://www.cadcorner.ca/hatch.php
http://www.cadpanel.com/for_downloads/c ... tterns.htm
http://hatchpatterns.com/free_hatch_patterns.php
http://www.autocadhatch.com/
http://www.poyry-infra.at/website/en/Pr ... fault.aspx
http://www.autocadhatch.com/modules.php ... gital_Shop

ik geloof dat de meeste gratis zijn
Laatst bijgewerkt door Kees op 09 maart 2011 10:04, in totaal 1 keer bewerkt.
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 08 maart 2011 17:06

mverbeek schreef:lukt het je zelf niet? :P

kijk eens in de vmv-bieb onder patronen, staan er ook genoeg in!


overigens die patronen, zijn deze strechbaar (ook achteraf en kun je er punten bij kopieren in een veelhoek)? of zijn het
altijd vaste onvervormbare komponenten?

ik bekijk nu net een komponent S09TB11 onder fantasie raster tegelpatroon

zie het al de meeste zijn vervormbaar en enkelen niet, te herkennen aan kruisjes ipv aan puntjes (in de selektor)
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 08 maart 2011 17:14

lukt het je zelf niet? :P
ik heb nog wel moeite om met de repeteer in vlakstyl functie te werken, het lukt me daar nog niet om arcering ook onder een andere hoek te definieren (achteraf), wat vlgs. de beschrijving wel zou moeten kunnen
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Rene » 09 maart 2011 08:15

Bert van der Hoeven (inderdaad dezelfde die "vroeger" ook de mooie Arkeytools heeft gemaakt) heeft zeer recent een nieuwe versie van zijn RevitHatchBuilder uitgebracht. Deze maakt .pat patronen aan en is daardoor ook zeer bruikbaar voor Arkey. Ingebouwd zitten nu al de metselverbanden en vrije lijnarceringen.
http://revitlog.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=378:07-nieuwe-versie-revithatchbuilder&catid=106:logs-maart&Itemid=53

p.s. Val hem niet lastig over de Arkeytools zelf. Bert tekent al lang niet meer met Arkey en de ontwikkeling van Arkeytools is al jaren geleden stopgezet.
Avatar gebruiker
Rene
Site Admin
 
Berichten: 277
Geregistreerd: 11 dec 2007 13:14

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 09 maart 2011 09:03

Hoi Rene,
is het een los programmaatje of is het een tooltje voor in revit?
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Rene » 09 maart 2011 09:48

Kees schreef:is RevitHatchBuilder een los programmaatje of is het een tooltje voor in Revit?

Is een klein geheel zelfstandig programma. Slechts 1 los .EXE bestand.
Avatar gebruiker
Rene
Site Admin
 
Berichten: 277
Geregistreerd: 11 dec 2007 13:14

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Kees » 10 maart 2011 16:17

in het programmaatje kun je wel nieuwe patronen maken,
maar een bestaand patroon bekijken kan (nog) niet,
dit kan wel met dit programma (viewer),
freeware en 30 dagen trial

http://www.hatchkit.com.au/download.php

of het als viewer na 30 dagen nog functioneerd weet ik niet,
misschien dat er anderen nog kunnen aangeven of er gratis pat viewers zijn?
Kees
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 07 jan 2008 12:16

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor marcel0305 » 21 mei 2012 14:54

Beste gebruikers,

Misschien een rare vraag, maar "vroeger" hadden wij een icoontje om repeteercomponenten te maken. Wij werken nu enige tijd met ASD 6.5 (Arkey 8.0i) en kunnen met geen mogelijkheid meer dat progje vinden. Weten jullie waar die ook alweer staat, of heeft iemand de .dll en .ico hiervan?

Alvast bedankt.
marcel0305
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 feb 2011 09:50

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor Rene » 22 mei 2012 12:08

marcel0305 schreef:"vroeger" hadden wij een icoontje om repeteercomponenten te maken.
Bedoel je een apart tooltje? Dat ken ik niet, maar als je bedoeld het standaard Arkey-commando elementrepetitie, dat zit gewoon nog steeds in Arkey, zie onder het pull-down menu "wijzigen". Die knop kan je weer in een aangepaste knoppenbalk opnemen.
Avatar gebruiker
Rene
Site Admin
 
Berichten: 277
Geregistreerd: 11 dec 2007 13:14

Re: handige repeteer komponenten? arkey 7

Berichtdoor abocad » 23 mei 2012 21:40

"vroeger" had arkey die functionaliteit niet zelf en was er een userfunctie beschikbaar gemaakt door de Twee Snoeken om dit mogelijk te maken. Inmiddels bestaat die functionaliteit wel binnen arkey en is daarom die userfunctie niet meer nodig. Nu kun je bij het maken of wijzigen van een vlak of lijn componenten de onderdelen in dat component een repetitie eigenschap meegegeven. Bij het afsluiten van de component zul je dan zien dat het repeteren in het vlak of de lijn wordt getoond. Mocht je hulp hierbij nodig hebben dan zou ik gewoon de support even bellen van de Twee Snoeken. E.e.a. wordt ook uitgelegd in de on-line help van Arkey. Hoewel die laatste voor veel mensen soms iets te beknopt is.
Avatar gebruiker
abocad
 
Berichten: 257
Geregistreerd: 18 jan 2008 15:36
Woonplaats: Culemborg


Keer terug naar Componenten

cron